banner

УВ ламби

UV светло е специјална колекција на светилка за испуштање жива која е многу слична на флуоресцентни светилки. Вклучува извор на ултравиолетова светлина што покрива различен спектар, како УВА флуоресцентна светлина од 365 nm, која може да биде светла ламба против комарци или црна светло сина (BLB) за фалсификувана машина. Има и УВА ламба за фотокопирање и ламби за нокти. УВБ е уште еден извор на ултравиолетови со пократка бранова должина во споредба со УВА, кој повремено се користи за тешки случаи на дерматитис, особено атопичен егзема. УВЦ брановата должина достигнува врв на 253,7 nm, што е ние како бактерицидна светилка за медицинска употреба. Ако претпочитате силен стерилизирачки ефект, кварцната или високо борната UVC ламба може да се произведе со додаден UVD спектар со врв на 188 nm што создава озон при убивање на патогени. Xinguangyuan Lighting е професионален производител на УВ светлина во Кина. Обезбедуваме OEM услуги за водечки брендови за LED осветлување. Xinguangyuan Lighting е производител на УВ светлина.

Оставете ја вашата порака